ITX1company © All rights reserved

ITX1company

- always nearby!

 

Kildegårds plads 1
DK-2820 Gentofte

+45 70 20 60 32

info@itx1.com

  • facebook-square
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Square
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

Svindlere udgiver sig for at ringe fra Microsoft support – det gør de ikke!

25 Jul 2016

Det er et velkendt problem, om end, desværre ikke af alle. Problemet er der er der stadig, og dem der ringer, udgiver sig stadig for at være fra Microsoft.

 

Det gør de så troværdigt, at de får mange pc-brugere til at tro på det. De oplyser at der er fejl på brugerens pc, med det formål, at lokke brugeren til at betale for en reparationsydelse, som slet ikke er nødvendig.

 

Når det lykkes dem, overlades brugeren ofte til en ny svindler. Herefter bliver brugeren bedt om at åbne et browservindue, og browse en adresse som oplyses af svindleren. Brugeren bliver bedt om at klikke på et link, på den hjemmeside der dukker op, og når brugeren klikker på linket, installeres en række programmer i baggrunden, som blandt andet betyder,

at svindleren kan overtage brugerens pc, og fjernstyre den. Svindleren afvikler herefter en række programmer, der får brugerens pc til at opføre sig, som om den var inficeret med en virus. Det virker alt sammen meget overbevisende, og mange brugere føler sig overbevist om at der noget helt galt med deres pc.

 

Svindleren oplyser herefter at han er villig til hjælpe brugeren med at reparere windows installationen, mod et gebyr, hvilket mange, i desperation, indvilliger i. Gebyret kan varierer, og være flere tusinde kr. 

 

Når problemet er "løst" tilbydes brugeren ofte en serviceaftale, som i følge svindleren skulle betyde, at problemet ikke opstår igen Desværre er der mange eksempler på brugere, som på den måde er blevet franarret relativt mange penge, for noget de ikke havde behov for.
 

Det er derfor vigtigt at bruge sund fornuft, hvis du bliver ringet op, med tilbud om en ikke aftalt it-support. Microsoft vil f.eks. aldrig ringe direkte til pc-brugere, med tilbud om support.

 

Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du afbryder en samtale med det samme, hvis den har karakter af it-support du ikke har bedt om.

 

Hvis du er usikker eller har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 70206032.

Please reload

Featured Posts

Sidste frist for gratis opgradering til Windows 10 er den 29. juli 2016

July 25, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload