top of page

Mere end halvdelen af kloden er stadig offline.

Mens det kan synes som den halve verden jagter Pokemon Go lige nu, er den anden halvdel ikke på internettet. Omkring 3,9 mia. mennesker, eller 53 procent af befolkningen, vil stadig være offline i slutningen af ​​dette år, vurderer Den Internationale Telekommunikationsunion. Selv i Europa, den mest forbundne region, er 20,9 procent af alle mennesker endnu ikke online. I Afrika, det mindste tilsluttede kontinent, er 74,9 procent offline.

Disse tal er en del af den årlige statistiske rapport fra agenturet, som er en del af FN. Rapporten viste også, at der er stadig en stor kløft mellem rige og fattige lande, og en voksende kløft mellem mænd og kvinder, når det kommer til internet.

Det viser at tiltag, virksomheder som Google og Facebook sætter i gang, for at få alle mennesker forbundet kan tage lang tid. Mens mere end fire ud af fem mennesker i de udviklede lande bruger internettet, er det tilsvarende tal lige over 40 procent i udviklingslandene. Ifølge ITU er de "mindst udviklede lande" - steder som Haiti, Yemen, Myanmar og Etiopien, hvor kun 15,2 procent af befolkningen er online.

Desuden er færre kvinder end mænd på internettet, og det er en forskel der vokser. Den globale forskel mellem internet-forbrugende mænd og kvinder er 12,2 procent, en stigning på 11,0 procent siden 2013, siger ITU. Forskellen er dog skrumpet betydeligt i de udviklede lande, fra 5,8 procent til kun 2,8 procent, men vokser altså i fattiger områder på kloden.

Relativt høje omkostninger er en hindring for at komme online i nogle lande. Ifølge ITU er det dog blevet mere overkommelige i mange udviklingslande siden 2011, selvom det stadig er forholdsvis uoverkommelige i de fleste af de fattigste lande. Med udgangspunkt i ITU's definition, betyder det at internet service koster mere end 5 procent af en gennemsnitlige månedlige indkomst.

Mobil internetadgang er den mest almindelige form for bredbånds adgang. Den vokser med tocifrede vækstrater i udviklingslandene, og rammer næsten 41 procent af befolkningen i år.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page