ITX1company © All rights reserved

ITX1company

- always nearby!

 

Kildegårds plads 1
DK-2820 Gentofte

+45 70 20 60 32

info@itx1.com

  • facebook-square
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter Square
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

Det første tilfælde hvor en internet-forbundet enhed kan angribe mennesker er fundet: En voldelig bilvask.

27 Jul 2017

 

Problemer med biler og medicinsk udstyr, som er forbundet til internettet og kan hackes, har været kendt i et stykke tid, men nu har sikkerhedsforskere fundet et eksempel, hvor et internetforbundet system kan angribe mennesker.

Sikkerhedsforskere i firmaet Whitescope Security har fundet sårbarheder i en bilvask, hvor udstyret er forbundet til internettet og kan hackes.

Sårbarhederne ville tillade en angriber at åbne og lukke dørene til bilvasken, så køretøjer bliver fanget, eller banke dørene ind i bilerne og på den måde ødelægge bilerne og muligvis såre passagererne. Det skriver Motherboard.

»Vi tror det er det første sikkerhedshul i en internet-forbundet enhed, som fysisk kan angribe mennesker,« siger Billy Rios fra Whitescope Security til Motherboard. Forskerne vil fremlægge deres resultater på sikkerhedskonferencen Black Hat senere på ugen i Las Vegas.

Den pågældende bilvask er 'PDQ LaserWash', som er en populær fuldautomatisk bilvask-kæde i USA. Systemet bruger Windows CE med en indbygget webserver, som sætter teknikere i stand til at overvåge bilvasken via internettet, og det er her, at sårbarheden findes.

Billy Rios blev interesseret i bilvaske efter en bekendt fortalte om en hændelse, hvor teknikere havde fejlkonfigureret et system, så en mekanisk arm, der bevæger sig rundt om køretøjet, ramte en minibus og sprøjtede vand ud over familien inde i bilen. Både bilen og bilvasken blev beskadiget, da føreren prøvede at slippe ud af bilvasken.

Please reload

Featured Posts

Sidste frist for gratis opgradering til Windows 10 er den 29. juli 2016

July 25, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload