top of page

Det første tilfælde hvor en internet-forbundet enhed kan angribe mennesker er fundet: En voldelig bi


Problemer med biler og medicinsk udstyr, som er forbundet til internettet og kan hackes, har været kendt i et stykke tid, men nu har sikkerhedsforskere fundet et eksempel, hvor et internetforbundet system kan angribe mennesker.

Sikkerhedsforskere i firmaet Whitescope Security har fundet sårbarheder i en bilvask, hvor udstyret er forbundet til internettet og kan hackes.

Sårbarhederne ville tillade en angriber at åbne og lukke dørene til bilvasken, så køretøjer bliver fanget, eller banke dørene ind i bilerne og på den måde ødelægge bilerne og muligvis såre passagererne. Det skriver Motherboard.

»Vi tror det er det første sikkerhedshul i en internet-forbundet enhed, som fysisk kan angribe mennesker,« siger Billy Rios fra Whitescope Security til Motherboard. Forskerne vil fremlægge deres resultater på sikkerhedskonferencen Black Hat senere på ugen i Las Vegas.

Den pågældende bilvask er 'PDQ LaserWash', som er en populær fuldautomatisk bilvask-kæde i USA. Systemet bruger Windows CE med en indbygget webserver, som sætter teknikere i stand til at overvåge bilvasken via internettet, og det er her, at sårbarheden findes.

Billy Rios blev interesseret i bilvaske efter en bekendt fortalte om en hændelse, hvor teknikere havde fejlkonfigureret et system, så en mekanisk arm, der bevæger sig rundt om køretøjet, ramte en minibus og sprøjtede vand ud over familien inde i bilen. Både bilen og bilvasken blev beskadiget, da føreren prøvede at slippe ud af bilvasken.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page